viernes, 12 de marzo de 2010

PER LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ I EN SUPORT A L'ÈTICA DE ROMAN DE LA CALLE .


La passada setmana es va produir un atropell , un més, per part del PP valencià, esta vegada a la llibertat d'expressió , de la mà del President de la Diputació de València, Sr. Rus, ordenand la retirada d'unes fotografies d'una Exposició Fotografíca el el MUVIM, de la Unió de Periodistes, que anualment ve fent, i que "retraten" , entre moltes fotografies i persones, a certs personatges del PP (Sr. Camps, Sr. Costa, Sra. Barbera , "el bigots"...), relacionats alguns amb la trama Gurtel. Pareix que al Sr. Rus i altres no li havien agradat i ordená a través del Sr. Caturla que foren retirades. És que per a "estos" encara estem en èpoques passades, on només podien ser exalçats "las glorias de la cruzada", clar que són hereus com sabem d'un passat, que va ser de tot, menys gloriós i bo per a este País.

Però no els basta el censurar, si no que van implicar al Director del MUVIM, Sr. De la Calle, que evidentment ho va desmentir i en un acte que li honra, va presentar la seua dimissió, com ell mateix va dir, com Catedràtic d'Èstetica, era el que li corresponia fer. El dimarts dia 9 de març, hi ha hagut una concentració, front al MUVIM, convocada per l'Associació de Crítics d'Art, en suport a la seua persona i al seu equip, i allí hem estat molta gent , sense exagerar a prop d'un miler, gent del periodisme, de la cultura, de l'educació ,estudiants, treballadors de qualsevol tipus i també com corresponia membres de l'Executiva del PSPV-PSPV de la Ciutat, els nostres Regidors i com no ,alguns components de l'Executiva, d'esta Agrupació d'Olivereta. Nosaltres com a socialistes hem de recolzar les llibertats de què ens hem dotat en la Constitució , però sobretot, la llibertat d'expressió i la de l´ informació plural.

Servisquen estes lletres per a ressaltar i agrair un gest , el del Sr. de la Calle, que diu molt de la seua integritat i dignitat personal i al mateix temps es distingix d'altres, que dedicats a quelcom tan digne com la política, fan a vegades d'ella, que parega grossera i indigna, per les seues actuacions despòtiques i irreverents, clar per suposat parle dels del PP.

Rafa Sanchis . Agrupació de Districte Olivereta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario