miércoles, 27 de octubre de 2010

L'EQUACIÓ: FRACÀS ESCOLAR, POLÍTIQUES D'EDUCACIÓ EN LA COMUNITAT VALENCIANA.


Quan parlem de polítiques d'educació en la nostra Comunitat Autònoma, quasi s'assembla una quimera, ja que podem afirmar amb rotunditat la inexistència de les

mateixes. Si hi ha un govern autònom incompetent en este o un altre tema eixe és el de Camps President-imputat i en este apartat del seu conseller Sr. Font de Mora.

Si fem una estudi del fracàs escolar, podem observar que a nivell de l'Estat Espanyol la mitjana esta en un 30,8 %, però la Comunitat Valenciana esta en un 39,7 %, quasi 10 punts per damunt de la mitjana estatal; com en tot campions, però de fracassos. Diversos poden ser els factors, però no cal analitzar molt per a veure que la falta d'inversió i de qualitat en educació pública és més que evident, ja que s'ha primat l'ensenyament concertat en detriment de la pública.

En una anàlisi ràpida i potser poc científic, si veiem les partides pressupostàries de la Conselleria d'Educació per a este 2010 ( per al pròxim 2011 ja veurem), observem que lluny d'augmentar les mateixes, es pot afirmar que s'ha dedicat el mateix pressupost que en 2009, pose com a exemple tres programes pressupostaris del total de la partida d'Educació:

· En Evaluació, Innovació, Qualitat Educativa i Formació, hem passat de 19,1 MILL € en 2009 a 17,3 MILL € en 2010, un -11,3%.

· En Ensenyament Primària, de 1.545 MILL €, en 2009 a 1.566 MILL €, en 2010, un 1,3 % més, tot un “gran” esforç d'inversió.

· En Ensenyament Secundàri i de Règim Especial, de 1.711 MILL €, en 2009 a 1.733 MILL € en 2010, un 1,3 % més, un altre “gran” esforç econòmic.

Què podem deduir d'estes xifres? Evidentment el poc que al PP li importa l'educació, ja sabem que una bona educació i cultura és llibertat, i a la dreta més rància això no li agrada.

Estem per tant assistint al deteriorament gradual i constant per part del PP de l'ensenyament públic, ja sabem la defensa de la “llibertat d'ensenyament” que la dreta rància que tenim proposa, que no esta ni de prop amb l'esperit de la Constitució.

Estan abandonat a la seua sort els Centres Públics, no atenent tan sols les demandes que estos sol·liciten en manteniment, i no adequant les seues instal·lacions en aquells que tenen més de 10 u 15 anys, han construït nous Col·legis amb una lentitud esbalaïdora allà on han construït ja que al Sr. Font de Mora el que més li agrada són els barracons i ací tenim exemples. Després d'este abandó de l'Escola Pública per part de Camps President-imputat, un ha d'assistir a episodis tan surrealistes com, que en este curs 2010-2011, el Sr. Font de Mora,es permeta NO aplicar el Pla Escola 2.0, del Ministeri d'Educació i Ciència, per a la implantació d'ordinadors portàtils per a tots/es, inclosos els alumnes d'esta Comunitat Autònoma, però com és un “guru” de l'ensenyament i la salut, ell tan eloqüent i intel·ligent, ha desestimat la seua aplicació ací, privant els nostres xics i xiques dels ordinadors i el que és més greu del pressupost de 12MILL € que el Ministeri d'Educació ens havia assignat, adduint que produïxen miopia , per a miopia i estupidesa ( etimològicament ignorància) la seua. Com no te prou va seguir amb els seus “intel·ligents” mesures i deixa fora a 1.200 professors/es, segons ell per falta de pressupost, per a educació, perquè per a pagar-li al Sr. Ecleston si hi ha diners; per tant pocs professors/es de suport tindran els nostres alumnes este curs. I clar com seguim en eixa línia, l'última idea és el “invent” de cedir (regalar) sòl públic per a Col·legis als seus “amiguets”, perquè estos construïsquen el Centre privat clar, amb cost 0 € del sòl i després ràpidament donar-los el concert per al funcionament del Centre, fomentant eixe estil d'escola que tant els agrada, classista. És a dir que amb els diners de tots/tes els contribuents, ells regalen el sòl públic, els seus “amiguets” paguen la construcció i una altra vegada amb els diners de tots/tes paguem el concert, que clar serà per sempre, és una gran operació sobretot per a fomentar una educació en igualtat. Prem igualtat!.

Nosaltres els/les socialistes si creiem en una ensenyament públic de qualitat i evidentment els nostres/es conciutadans/es tenen al maig del 2011 una gran oportunitat per a realitzar el canvi tan necessari en la nostra Comunitat Valenciana i acabar amb un govern, el de Camps i Cia., inepte, incapaç i amb la corrupció instal·lada dins d'ell; per un Govern transparent i eficaç on el benestar i la felicitat dels/es valencians/es siga (és) la seua major preocupació, este serà un Govern amb un President de la Generalitat Socialista,en això estem tots/tes els/les socialistes.

Rafa Sanchis

Si.d´Acció Electoral i Formació.

C.E.D. de l´Olivereta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario