lunes, 14 de diciembre de 2009

UN MERESCUT RECONEIXEMENT EN EL SEU 40 ANIVERSARI


El divendres passat dia 11 de desembre, vaig poder assistir com molts altres a l'homenatge que el PSPV-PSOE, va rendir al Moviment Veïnal, en el seu 40 aniversari, homenatjant a membres històrics uns ,i per anys de dedicació a altres. Personalment em vaig sentir també reconegut en eixe acte, ja que allà per l'any 1978, vaig poder formar part (amb 18 anys) de la fundació de l'Associació del meu Barri, encara activa i qu´ esta al Districte. Vaig dedicar ininterrompudament 16 anys, a un treball ple d'alguna amargura, però amb la satisfacció d'haver contribuït a canviar junt amb els altres components de l'Associació i amb el suport dels veïns i veïnes, la cara al Barri. Bé però no són estes esbosses per a parlar de mi, si no del Moviment Veïnal en el seu conjunt. Valga aquesta reflexió.

Les Associacions de Veïns cal recordar que van nàixer en plena dictadura franquista (1969) , de la mà de persones, que van saber assumir junt amb reivindicacions derivades, de la falta d'equipaments i infraestructures bàsiques, la defensa de la llibertat i el dret a associar-se i expressar-se lliurement. Molts companys i companyes van veure la manera de contestar al règim franquista des d'elles. És per eixa història tan recent, important el ressaltar la seua aportació al sistema democràtic actual, i ni que dir al treball realitzat en els primers anys de la transició democràtica, reivindicant els Ajuntaments democràtics. Eixe caràcter reivindicatiu que han tingut i tenen, han sigut un instrument dinamitzador del nostre entramat social, sent estes un instrument vàlid d'educació cívica, progressista i una permanent escola bàsica de democràcia i participació.

Van ser les AA.VV, també en el seu passat més recent vertebradores de l'entramat social, i amb la seua pràctica col·lectiva, tant per les seues reunions, com per les seues assemblees, van fomentar per classificació dels problemes l'aparició de les AMPAS,Grups de Dones,Grups Ecologistes, Associacions diverses (afectats,consumidors...) i altres. Algunes d'estes Organitzacions que van començar a veure la llum en les AA.VV, avui tenen personalitat jurídica pròpia, la qual cosa no deixa dubte del seu caràcter dinamitzador i vertebrador de la nostra societat més actual.

He de dir que en la meua experiència personal en el Moviment Veïnal, vaig aprendre a ser un socialista convençut, ja que militant en ell , m'afilie per convenciment en el PSPV-PSOE. En eixos anys de "lluita", que varen ser durs, vaig poder adquirir el meu compromís amb la societat, per a aconseguir que esta siga més justa , solidària , lliure i igualitària ; pot resultar pamfletari per a alguns, però eixe és el compromís reial d'un i d´una socialista.

Vaja des d'aquest blog el reconeixement i afecte per totes i tots els que varen formar i formen part avui de les ssociacions de Veïns.

Rafa Sanchis . Secretari de Política Municipal . Agrupació Socialista d´Olivereta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario